Ah, trouwens...

Hadden we al verteld dat we dringend op zoek zijn naar een copywriter die onze copy write en samen met onze AD de meest crazy, straffe... euhm... dinges bedenkt?

SUPERMACHINE

Please view this page on a mobile device

FOX SOCIALS

• FOX

Ronddolende zombies, tijdreizigers en bloeddorstige vampieren; droomonderwerpen om een community rond op te bouwen. Maar niet voor er een uitgebreid plan op tafel lag.

SUPERMACHINE deed research naar de brand values van Fox, maar stak ook hun doelgroepen eens onder de loupe. Op basis van die bevindingen en ervaring schreven we een social media en contentstrategie op maat voor Fox. De kalender werd volgepropt met gepaste copy en visuals.

DE UITDAGING

Miljoenen fans

Op Twitter, Instagram en Facebook heeft Fox miljoenen volgers en fans. De uitdaging bestond erin die allemaal te voeden met interessante content, maar ook een duidelijke social media strategie uit te schrijven.

Content maken, de interactie aangaan met de fans, maar ook creatieve campagnes en wedstrijden bedenken om de accounts nog meer te doen leven.

ONZE AANPAK

Relevant en creatief

Na grondige research naar de identiteit van Fox en het DNA van de doelgroepen werden die twee aan elkaar gekoppeld in een contentstrategie. Geen nutteloze boodschappen, geen tijdverlies, maar relevante content.

Daarbij werd het SUPERMACHINE content-model ingeschakeld - gebaseerd op data, emotie en functionaliteit - om een zo hoog mogelijke engagement los te wrikken.

DE UITWERKING

Strategie en community management

Op basis van onderzoek en ervaring werd eerst een op maat gemaakte social media strategie uitgeschreven voor Fox en de submerken. Bij elk social media kanaal werden de kansen en gevaren bekeken om het daarna in een contentstrategie en community management om te zetten.

Concreet werd een contentkalender opgebouwd die door onze community managers opgevuld werd met copy en visuals. We speelden in op de actualiteit, verzonnen wedstrijden en gaven antwoord wanneer er vragen door de community werden gesteld.

NOOD AAN CREATIVITEIT?

HELLO@SUPERMACHINE.BE