Ah, trouwens...

Hadden we al verteld dat we dringend op zoek zijn naar een copywriter die onze copy write en samen met onze AD de meest crazy, straffe... euhm... dinges bedenkt?

SUPERMACHINE

Please view this page on a mobile device

ICTips

• UGENT

Die mens links van je, misschien heeft die wel je Facebook-wachtwoord. En die persoon voor je zat net in je UGent-mailbox. Al gezien dat je privé-bestanden op het net rond-dwarrelen? Ongewenste bezoekers uit je laptop, smartphone en UGent-toepassingen houden is niet makkelijk.

Om personeel en studenten nog beter te beschermen nam Universiteit Gent SUPERMACHINE onder de arm om samen een heuse campagne rond ICT-veiligheid op te zetten. Zo creatief mogelijk. Wij lieten hackers aan het werk.

ictips macbook

De uitdaging

Bescherm je data

UGent kampt vaak met ICT-issues rond veiligheid: ID’s worden uitgewisseld en vervolgens misbruikt, er circuleren geregeld phishingmails, medewerkers zijn onvoorzichtig met paswoorden op post-its, ... Een ramp aangezien de organisatie met veel gevoelige data werkt! Daarom wou de ICT-afdeling een stevige informatie- en sensibiliseringscampagne over heel UGent Volledig digitaal, in oktober en als doelgroep docenten, administratie, ziekenhuispersoneel, UGent-studenten, … Liefst zo creatief mogelijk.

ictips iphone perspective

Onze aanpak

Hackers aan het werk

UGent heeft heel wat tips rond ICT-veiligheid dus die moesten een centrale plek krijgen op een nieuwe website. Maar een platform zonder bezoekers, daar ben je niet veel mee. Om de doelgroep naar de site te lokken kozen we voor enkele opvallende campagnes. We gingen de doelgroepen bewust online opzoeken en bestoken met valse meldingen, online en offline. Zo creëerden we op een subtiele, maar efficiënte manier buzz rond de sensibiliseringscampagne, zonder te pushy over te komen. Telkens met link naar het platform. 

De uitwerking

Retro-design en schimmige usb’s

Het platform werd in een retro jaren negentig design gestoken om op te vallen. Elk aspect van ICT-veiligheid werd uitgelicht en ondersteund met een pak tips om veiliger om te springen met digitaal. Om volk te lokken lieten we de Twitter-accounts van de rector en UGent zogezegd hacken, verstuurden we een valse phishingmail en werd een nep-inlogscherm online geplaatst. Op de campus werden USB-sleutels ‘achtergelaten’ met fake documenten. Telkens iemand in de val trapte, werd hij/zij op de fout gewezen en doorgestuurd naar het platform.